Kenmerken en toepassing van plaatbewerkingstechnologie

- 2021-08-18-

Plaatwerkproductie verwijst naar het stansen of koud en warm vormen van metalen plaatmaterialen, aluminium profielen en buisfittingen zonder hun dwarsdoorsnede-eigenschappen te veranderen, en vervolgens wordt de montage uitgevoerd door middel van interfaces zoals elektrisch lassen, klinken en schroefverbinding om de gespecificeerde metaalstructuur te produceren. De sleutel omvat freesarbeiders, blanking, stempelmatrijzen, boren in metaalmateriaal Elektrisch lassen, warmtebehandelingsproces, oppervlaktebehandeling, klinken, assemblage en andere verschillende technische soorten werk.

Plaatwerk productie

Technische kenmerken van plaatwerkproductie, omdat de meeste plaatwerkproductie de productie en productie is van koude of warme scheiding en vorming van grondstoffen zonder de dwarsdoorsnede-eigenschappen van metalen plaatmaterialen, aluminiumprofielen en buisfittingen fundamenteel te veranderen. Omdat de geproduceerde en vervaardigde metalen materialen plastische vervorming veroorzaken onder de hardingstemperatuur van de fabricage, veroorzaakt het geen snijden.

De selectie van plaatwerkproductie kan een verscheidenheid aan goederen maken met verschillende uiterlijk, specificaties en kenmerken, en de geproduceerde en vervaardigde stalen framestructuurgoederen hebben een hoge druksterkte en buigstijfheid en kunnen volledig gebruik maken van het draagvermogen.

In het hele productie- en fabricageproces van een plaatwerkstructuur kan elk accessoire dat de structuur vormt, worden geassembleerd tot geprefabriceerde componenten volgens de positie, specificatiecorrelatie en precisievoorschriften, en volgens de verbindingsmethoden zoals elektrisch lassen, klinken, bijten of uitzetten . Daarom is het coördinatievermogen van het ontwerpschema groot.

Op basis van de bovenstaande analyse zijn de belangrijkste kenmerken van plaatwerkproductie als volgt:

Vergeleken met de productie van gesmede en gegoten onderdelen, hebben geprefabriceerde componenten van plaatstaal de voordelen van een laag gewicht, het besparen van metaalcomposieten, een eenvoudig productieproces, het verlagen van de productkosten en het besparen van productiekosten.

â‘¡ De meeste van de geprefabriceerde plaatwerkcomponenten vervaardigd door laserlassen hebben een lage fabricagenauwkeurigheid en grote lasvervorming, dus er is een grote hoeveelheid vervorming en correctie na het lassen.

â‘¢ Omdat het laswerk niet kan worden gedemonteerd en aangesloten en niet kan worden gerepareerd, is het noodzakelijk om bruikbare montagemethoden en montageprocedures toe te passen om afval te verminderen. Montage op locatie wordt vaak uitgevoerd voor grote, middelgrote of grote goederen, dus het moet eerst in de fabriek worden geprobeerd. In de proef is het aangewezen om een ​​gedemonteerde verbinding te gebruiken om de niet-gedemonteerde verbinding tijdelijk te vervangen.

â‘£ In het hele assemblageproces is het vaak nodig om de productkwaliteit meerdere keren te selecteren, af te stellen en nauwkeurig te meten en te testen.

Kenmerken van plaatwerkproductie

De toepassing van plaatbewerking omdat plaatbewerking een reeks voordelen heeft, zoals productie-efficiëntie, stabiele kwaliteit, lage kosten en complexe producten en werkstukken kan produceren en vervaardigen. Daarom wordt het veel gebruikt in de toepassingsgebieden van mechanische apparatuur, voertuigen, luchthavens, lichte industrie, motoren, huishoudelijke apparaten, elektrische producten en hun dagelijkse benodigdheden, en heeft het een belangrijke invloed. Volgens het onderzoek zijn plaatmetalen onderdelen goed voor 60% ~ 70% van de industriële auto-onderdelen; Airfield plaatwerk onderdelen zijn goed voor meer dan 40% van de gehele machine onderdelen; Mechanische en elektrotechniek, instrumentuitrusting en plaatwerkdelen in instrumentenpaneel zijn goed voor 60% ~ 70% van het aantal productie- en fabricageaccessoires; Plaatwerkonderdelen zijn goed voor meer dan 85% van de accessoires in elektronische apparatuur; De plaatmetalen onderdelen van dagelijkse apparaten in de afzetmarkt zijn goed voor meer dan 90% van de totale metaalproductie.

Met de ontwikkeling van wetenschap en technologie en de ontwikkeling van productie- en fabricagetechnologie, een groot aantal nieuwe technologieën, zoals plaatwerk-aided design and design scheme (CAD), aided design and manufacturing (CAM), aided design process technology (CAE) en veel nieuwe machines en apparatuur zoals NC-bewerkingsmachines voor blanken, vormen, elektrisch lassen en lassen (zoals lasersnijden van optische vezels, plasmasnijmachines, watermessnijmachines CNC-draaikoppers en CNC-bewerkingsmachines (plaatwerkbuigen, lasmanipulator) , robotlassen, enz.) worden veel gebruikt op verschillende gebieden.